Bewindvoering

Vind je het moeilijk om op een goede manier met je geld om te gaan? Lukt het je niet om al je rekeningen te betalen? Of vind je alle post die je krijgt maar ingewikkeld? Bewindvoering kan je helpen.

 bewindvoerder helpt je met je geldzaken, zodat je niet in de financiële problemen komt. Het blijft wel jouw geld. En als je het kan, mag je zelf ook zaken regelen (dat heet zelfredzaamheid). Bewindvoering wordt daarom ook wel beschermingsbewind genoemd.

Beschermingsbewind wordt aangevraagd bij de kantonrechter. Dit kan worden aangevraagd door jezelf, je familie of door een zorginstelling. Wij kunnen helpen met de aanvraag.

De bewindvoerder van Stichting Adesse zorgt onder andere voor afhandeling van de post, afsluiten van verzekeringen, betaling van vaste lasten, het aanvragen van uitkeringen, toeslagen en andere tegemoetkomingen en de belastingaangifte. Alle inkomsten en uitgaven worden ontvangen of betaald vanaf een bankrekening die op je eigen naam staat.

Ook werken wij met een actueel maandelijks budgetplan, waarin alle inkomsten en uitgaven staan, zodat je precies weet wat je zelf nog kunt uitgeven. Ieder jaar maken wij een overzicht, dit heet de “Rekening en Verantwoording”, die we opsturen naar de rechtbank. De kantonrechter controleert of wij op een goede manier met je geld omgaan.

Via onze website kun je inloggen in je eigen geldzaken, zodat je altijd met ons mee kunt kijken.

Je kunt ons altijd bellen of mailen als je vragen hebt.

Tarief bewindvoering

OmschrijvingTarief
Bewindvoering:€ 99,- per maand 
Echtparen€ 131,83 per maand
Combi bewind/mentorschap€ 197,92 per maand
Opstartkostenvolgens de beschikking van de rechtbank

Heb je een laag inkomen? Misschien is bijzondere bijstand mogelijk voor de kosten van bewindvoering.